Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Vivotek NR8201 og NR8301 | nye netværksoptagere

Vivotek NR8301I takt med at videoovervågning bliver mere populært, stiger efterspørgslen også efter effektive lagringsmedier, så PC ikke skal stå tændt døgnet rundt. Her er en netværksoptager (NVR) en oplagt mulighed, og Vivotek har netop præsenteret to helt nye modeller.


En netværksoptager lagrer ganske enkelt optagelser fra IP-kameraer direkte på en intern harddisk. Når netværksoptageren tilsluttes netværket, kan den selv finde frem til IP-kameraer på netværket. Har man derfor et eksisterende netværk – hvilket det fleste har – så er dette en glimrende mulighed for at få en effektiv overvågningsløsning. Det handler ganske enkelt om at tilslutte både IP-kameraer og netværksoptager til netværket. Derefter er der ikke meget arbejde tilbage.

De to modeller

Vivotek NR8201 er en 4-kanals model, mens Vivotek NR8301 har mulighed for tilslutning af op til 8 IP-kameraer. Begge kan indstilles til at optage konstant, ved bevægelse eller ved alarm. Dermed har den alle de funktioner, som findes ved en traditionel harddiskoptager.

Ønsker man at tilslutte sine IP-kameraer direkte til netværksoptageren (med almindelige netværkskabler), så er det også mulighed for det. Der er indbygget en PoE-switch direkte i optageren, som også sørger for at forsyne kameraer med strøm. Det er dog ikke alle, der vil få brug for denne funktion, da en af fordelene ved IP-overvågning som bekendt er, at kabeltræk er meget nemmere.

Mulighed for Raid 0 og 1

Vivotek NR8301 udmærker sig især ved at have to harddisk-slots og derudover tilbyde mulighed for Raid 0 og 1. Det betyder, man kan have en 100 % spejling af sine data. Eller sagt med andre ord, den ene disk er altid en kopi af den anden. Fordelen ved dette er naturligvis, at man minimerer risikoen for tab af data. Det er vigtigt at bemærke, at denne mulighed kun gælder for Vivotek NR8301, da der kun er ét harddisk-slot i Vivotek NR8201.

Vil man lave en backup af sine data, kan man tilslutte en ekstern USB-harddisk/memorystick direkte til optageren.

Den medfølgende software

Der medfølger Vivotek VAST Central Management Software, som man kan installere på en pc. Alternativt kan man tilgå optageren direkte fra en browser.

De to største fordele

De to største fordele ved at anskaffe sig IP-overvågning med en netværksoptager er 1) at det er betydeligt nemmere med hensyn til kabeltræk. Har man allerede et netværk, er det bare tilslutte kameraer og optagere. Det betyder selvfølgelig, at omkostninger/tid til montering minimeres kraftigt. Derudover er kabler heller ikke det pæneste at kigge på. 2) Der er mulighed for optagelse i HD. Mange vælger simpelthen IP-overvågning, fordi det er muligt at få både kameraer og optagere i HD-opløsning. Jo bedre opløsning, jo større område kan et kamera dække (opløsning er som bekendt et udtryk for størrelsen på billederne). Det betyder, at man kan nøjes med færre kameraer.

Kommentarer