Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Vivotek IP7361 | professionelt 2 megapixel IP-kamera

Vivotek IP7361Vivotek IP7361 er et af Vivoteks nyeste IP-kameraer beregnet til udendørs brug. Af den grund er kameraets kabler integreret i beslaget, så det ikke er muligt at tilgå dem i forbindelse med fx hærværk.

Kameraet er et såkaldt bullet-kamera og har en opløsning på 2 megapixel (1600×1200), hvilket er 6 gange så meget som et traditionelt VGA-kamera. Det gør det væsentligt nemmere at se detaljer på billedet. Kamerahuset er desuden IP66-klassificeret, hvilket betyder, at kameraet er vandtæt.

Køb Vivotek IP7361 her

Forskellige optagemuligheder

IP-kameraet er udstyret med flere features, som øger kvaliteten af ens overvågningsoptagelser. For eksempel har kameraet H.264-komprimering, hvilket giver mere flydende billeder over netværket/internettet. Kameraet understøtter også beskæring og ePTZ (Electronic Pan/Tilt/Zoom), som gør det muligt henholdsvis at tilskære ens optagelser og at zoome ind i for at få et nærbillede af et givent objekt. Videoen nedenfor viser denne funktion.

Optagelser i alle lysforhold

Kameraet er beregnet til at kunne optage i alle lysforhold. Det kan både optage dag og nat, da der en indbygget infrarøde dioder, som sørger for nattelys på op til 25 meter. Derudover kan IP-kameraet tilpasse sig forskellige lysforhold om dagen. For eksempel lover Vivotek, at linsen i kameraet er beskyttet mod, at billeder beskadigedes på grund af direkte modlys.

Power over Ethernet

En sidste professionel feature, der er værd er fremhæve er, at kameraet understøtter PoE (Power over Ethernet). Det betyder, at IP-kameraet kan få strøm direkte i netværkskablet. Det er en fordel, fordi installationen bliver nemmere. Derudover ser det utvivlsomt pænere ud, når der kun trækkes ét kabel til kameraet.

Prisen

Vi mener, at Vivotek IP7361 er et rigtig godt overvågningsprodukt. Eneste kritikpunkt er prisen, som er forholdsvis høj – typisk omkring 7000 kroner inklusiv moms. Man får dog meget for pengene, da Vivotek IP7361 er professionelt udstyr. Det bør man tage med i sine overvejelser, når man tænker på at investere i overvågningsudstyr af kvalitet. På grund af den høje opløsning har man kun brug for ét kamera af den her slags for at overvåge et stort område, mens man ville få brug for flere IP-kameraer med lavere opløsning for at overvåge samme område. Desuden er muligt at indsætte et SD-kort i kameraet, så det kan bruges som stand-alone-kamera.

Overblik over Vivotek IP7361

Nedenfor ses et hurtigt overblik over de features som Vivotek IP7361 byder på:

  • Høj opløsning på 2 megapixel
  • Vandtæt kamerahus og skjulte kabler
  • Op til 25 meters nattesyn
  • Billedbeskæring, ePTZ, PoE og slot til SD-kort/SDHC-kort

Har du selv prøvet Vivotek IP7361? Og hvilke erfaringer har du med IP-kameraet?

Kommentarer

Casper

Hej

Jeg skal give pris på opsætning af 4 stk kameraer Vivotek IP Bullet IP7361 inkl.. optager og kabling.
Som jeg ser det i den youtube video så er PDS kabel der trækkes til kameraet.

Kan I give en pris for 4 kameraer med optager og beskrivelse af type på stik der skal bruges.