Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Vivotek FD8361 | professionelt 2 megapixel IP-dome

Vivotek FD8361Vivotek FD8361 er et af Vivoteks helt nye IP-kameraer til udendørs brug. Kameraet er et såkaldt dome-kamera og understøtter de samme funktioner som IP7361, der også tilhører den nyeste generation af Vivoteks overvågningskameraer.

Dog udmærker dette kamera sig ved at være hærværkssikret, hvilket tydeligt demonstreres i videoen nedenfor (videoen omhandler Vivotek FD7141, som er samme model blot med lavere opløsning).

Køb Vivotek FD8361 her

 

Høj opløsning og ePTZ

IP-kameraet har en opløsning 2 megapixel, hvilket giver optagelser med mange detaljer. Desuden har kameraet indbygget en række innovative funktioner, som er tilpasset den høje opløsning. Kameraet har for eksempel indbygget Activity Adaptive Streaming, hvilket betyder, at den anvendte båndbredde afhænger af, om der registreres bevægelse inden for kameraets optagevinkel eller ej. Derudover er der indbygget en funktion, som gør det muligt at manøvrere rundt i de optagelser, som IP-kameraet har indfanget gennem beskæring eller ePTZ (Electronic Pan/Tilt/Zoom). I videoen nedenfor vises, hvordan ePTZ kan bruges.

Tilpasning til udendørs forhold

Da kameraet er beregnet til udendørs montering, har man arbejdet på at optimere kameraets evne til at tilpasse sig skiftende lysforhold. Derfor er der indbygget en linse, som kan levere gode billeder trods skiftende lys. Kameraet har også indbygget nattesyn, der kan optage op til 20 meter væk.

Vi mener, at IP-kameraet er specielt velegnet til udendørs overvågning, fordi der er indbygget et PoE-drevet varmelegeme og en ventilatoren, som modvirket dug i meget kold og varmt vejr. Det højner IP-kameraets ydeevne betydeligt, og gør det ekstra pålideligt.

Hurtigt overblik

Samlet set er Vivotek FD8361 et rigtig professionelt IP-kamera, som byder på en række funktioner, der er værd at fremhæve. Kameraet lever op til de kvalitetskrav, vi stiller til overvågningskameraer, og vi kan derfor sagtens anbefale det. Her ses et hurtigt overblik over kameraet funktioner:

  • Høj opløsning på 2 megapixel
  • Op til 20 meters nattesyn
  • Særfunktionerne Activity Adaptive Streaming, billedbeskæring og ePTZ
  • PoE-drevet varmelegeme og ventilator, som forhindrer dug i kamerahuset
  • Integreret BNC-stikforbindelse, som gør det muligt at tilslutte monitor under installation (giver stor fleksibilitet og øger brugervenligheden)
  • Slot til SD-kort og SDHC-kort
  • Hærværkssikret
  • Tovejs lyd
  • Mulighed for indbygning i loftskonstruktioner fx udhæng

Har du også gjort dig nogle erfaringer med Vivotek FD8361?

Kommentarer