Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Vivotek FD8134V | udendørs mini-dome

Vivotek FD8134vVivotek har netop introduceret et nyt IP-dome i miniformat til udendørs brug. Der er tale om modellen FD8134V, som har en høj opløsning på 1 megapixel, indbygget nattesyn og PoE. Kameraet er en tvilling til Vivotek FD8134, der blot er beregnet til indendørs brug. Det udendørs FD8134V udmærker sig ved at være vandalsikkert.

IP-kameraets bedste features

  • Megapixel-opløsning
  • Tåler udendørs brug
  • Nattesyn på op til 10 meter
  • PoE
  • Slot til SD-kort og SDHC-kort
  • Billigt sammenlignet med andre udendørs IP-domes

Optagelser i høj opløsning og H.264-komprimering

Vivotek FD8134V har som nævnt en høj opløsning på 1 megapixel (1280×800). Det betyder, at kameraet kan optage op til 30 billeder pr. sekund. IP-kameraet understøtter naturligvis H.264-komprimering, som kræver meget mindre båndbredde og fylder mindre i det hele taget. I forhold til både opløsning og komprimering er kameraet magen til Vivotek FD8134, som blot er en indendørs model.

Kan modstå udendørs forhold

Vivotek FD8134V er beregnet til opsætning udendørs. Det skyldes, at kameraet er IP66-klassificeret, hvilket betyder, at det kan modstå vand og støv. Det gør kameraet funktionsdygtig selv under dårlige vejrforhold. Derudover er kameraet modstandsdygtigt over for slag og stød på grund af kamerahusets robuste udformning. IP-kameraet er beregnet både til opsætning på loft og væg.

Prisbilligt Vivotek IP-dome

Vivotek har indtil nu kun haft 2 megapixel dome-kameraer i deres sortimentet. De henvender sig primært til den professionelle bruger, og priserne har helt klart ligget derefter. Denne nye minidome-model har dog et bredere publikum. Med en pris på omkring 3500 inklusiv moms har Vivotek udviklet et IP-kamera, som de felste kan komme i nærheden af prismæssigt. Samtidig får man altså et rigtig godt kamera.

Medfølgende gratis software

Der medfølger gratis software, som kan installeres på en pc, til alle Vivotek-kameraer. Softwaren er yderst brugbart, hvis man har flere kameraer opsat, så man på den måde kan se dem alle på én gang. Ellers fungerer Vivotek-kameraer også med Milestone XProtect™ Go, som er et gratis stykke software til betjening af IP-kameraer fra forskellige producenter.

Kommentarer