Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Tyverisikring og omtanke dæmmer op for indbrud

IndbrudRigtig mange boligejere overser simpel tyverisikring, når de leder efter årsagen til, at deres bolig igen og igen er offer for indbrud eller hjemmerøveri. Tyverisikring behøver ikke være en uoverskuelig opgave. Simpel tyverisikring starter faktisk med at sikre husets døre, vinduer og låse. Rigtig mange boligejere vælger samtidig at supplere med en alarm for at sikre en komplet og omfattende tyverisikring af husets værdier.

Tyverisikring starter med dørene

De fleste eksperter anbefaler, at tyverisikringen i hjemmet starter med en gennemgang af boligens døre. Alle yderdøre skal være solide og udstyret med rigtig gode, sikre og stabile låsesystemer, som gør livet surt for indbrudstyvene. Herefter bør husets yderdøre også sikres, og det gør man først og fremmest ved at sikre, at dørene slutter tæt til karmene. Mange vælger også at montere et sikkerhedsslutblik på døren som en ekstra sikkerhedsforanstaltning. Et sikkerhedsslutblik sikrer, at dørkarmen ikke flækker, hvis indbrudstyven forsøger at bryde døren op.

De små ting tæller

De faktorer, som hurtigt kan gå ind og forhindre eller stoppe et indbrud, er ofte små. Derfor bliver de også tit overset af mange boligejere. Belysning er et glimrende eksempel herpå. Når vi taler tyverisikring, så indikerer en lampe i vinduet eller lys i stuen, at der er i liv i huset. Lys vil for mange indbrudstyve repræsentere en alt for stor risiko. Mange boligejere har også automatisk udendørsbelysning, som via sensorer tænder, hvis der er bevægelse. Selv det kan skræmme tyven væk. Lys indikerer utvivlsomt liv indenfor, og selvom tyven læser med her, så kan han eller hun jo aldrig være sikker på, om der er mennesker i huset eller ej.

Også noget så enkelt som et godt forhold til naboerne kan have en stor præventiv effekt. En aftale med naboerne om, at de kigger forbi og tømmer postkassen, mens du er bortrejst, kan gøre en stor forskel. Mange steder i landet findes deciderede nabopatruljer, som holder et vågent øje med aktiviteten i nabolaget og rapporterer alle mistænkeligheder til det lokale politi. En sådan kollektiv indsats er uhyre præventiv, da det signalerer over for indbrudstyvene, at det er betydeligt sværere at slippe af sted med et indbrud i området.

Læg pres på tyven

Effektiv tyverisikring handler generelt og enkelt om at stresse tyven. Når indbrudstyven er stresset øges sandsynligheden for, at han begår fejl. Det betyder i de fleste boligejeres tilfælde, at han tager benene på nakken.

Kommentarer