Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Trådløs overvågning – virker det?

Trådløs videoovervågningTrådløs videoovervågning er populært, idet det som “trådløs” antyder ikke er nødvendigt at trække kabler fra kameraer til monitor eller harddiskoptager. Ofte er kabelføring det mest besværlige ved montering af videoovervågning, og de trådløse løsninger gør dermed op med denne arbejdsopgave. Men virker det ordenligt? Ja det gør det, men ikke i alle tilfælde.

Vælg en netværksbaseret løsning, hvis det skal være trådløst

Vi har testet mange forskellige trådløse løsninger, og det er vores klare anbefaling, at man vælger en netværksbaseret løsning (dvs. en løsning med ip-kameraer), hvis det er et krav, at løsningen skal være trådløs. IP-kameraer kører over et lokale netværk ligesom din PC, og denne transmission er digital. Det betyder også, at der ikke kommer støj på billedet (enten er der forbindelse, eller også er der ikke forbindelse). For at et trådløst IP-kamera kan fungere, skal den være inden for din routers/access points rækkevidde, hvilket man altid skal have med i sine overvejelser, før man anskaffer sig et trådløst ip-kamera.

Der findes også mange billige, analoge kameraer på markedet, som er trådløse. Mange af dem lever dog sjældent op til det, de lover. Fx ser man tit angivet en rækkevidde på 100-200 meters, hvilket typisk er en rækkevidde, som ikke er realistisk under normale forhold.

Trådløse analoge kameraer er ikke krypterede

Man skal også være opmærksom på, at et trådløst analogt signal ikke er krypteret og dermed kan opsnappes af alle, der har en modtager. Det betyder, at naboen i teorien kan holde øje med, hvad der sker inden for i dit hjem. Det er de færeste, der har lyst til det.

Trådløst er dyrere

Prisen er for de fleste også en væsentlig faktor. Et trådløst overvågningskamera er typisk 70-80 procent dyrere end et kamera med kabel af tilsvarende kvalitet. På den anden side spares omkostninger/tid ved kabelføring.

Trådløs betyder ikke “strømfri”

Man skal naturligvis også huske på, at “trådløs” ikke betyder, at kameraer kan klare sig uden strømtilførsel – desværre. Så kabler slipper man ikke helt for, men typisk er det sådan, at almindelig vekselstrøm er let tilgængeligt i de fleste ejendomme.

Kommentarer