Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Aprilsnar: Nyt kamera kan se dig nøgen

01-04-2012

Det nye såkaldte The-Naked-Truth-Cam (eller TNTC), der allerede har skabt stor debat i USA, er blevet lanceret i Danmark i dag. Overvågningskameraets specielle feature er, at det er i stand til at se gennem tøj på grund af den indbyggede termiske teknologi. Dermed kan alle og enhver se dig nøgen, hvis du passerer forbi kameraet.

Kameraet bliver i USA solgt for 199 $, hvilket svarer til godt 1.100 danske kroner. Af den grund henvender kameraet sig både til private og erhvervsdrivende, der ønsker at se, hvad forbipasserende har under tøjet. Spørgsmålet er blot, om kameraet kun vil blive brugt til legitime formål, eller om det også vil blive misbrugt. På nuværende tidspunkt findes der ingen lovgivning, der forbyder brugen af nøgenheds-kameraer, og det har vakt forargelse mange stedet. Sikkerhedsbranchen er dog ikke overraskende positivt stemt over for brugen af nøgenheds-kameraer og mener ikke, at det er nødvendigt at lovgive.

Lanceringen af The-Naked-Truth-Cam sker netop, som der er kommet fornyet fokus på brugen af overvågningskameraer i Danmark. At det nu for et beskedent beløb er muligt at se gennem tøj, vil sandsynligvis ikke få færre til at investere i overvågning.

The-Naked-Truth-Cam ligner alle andre overvågningskameraer, og der medfølger en gratis iPhone og iPad App, så kamera-ejeren kan følge med, når han er på farten – selvfølgelig i Full HD, så man kan få alle detaljerne med.

Kommentarer