Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Spionkamera | overvågning i miniformat

spionkameraAf og til kan det være nødvendigt at anvende et overvågningskamera i et diskret format. Til det formål egner et såkaldt spionkamera sig rigtigt godt.

Skjult overvågning

Et spionkamera er blot et kamera i et lille format. De aller mindste består kun af en lille printplade med et objektiv ovenpå – og selvfølgelig en billedsensor imellem. Disse overvågningskameraer fås både med almindelige objektiver og med såkaldte nåleøjeobjektiver, hvor enden af objektivet ikke er større end et knappenålshoved.

På grund af størrelsen er et spionkamera yderst nemt at gemme væk. De meget brugte løsninger er i et ringbind, bag et billedet eller i en taske. På den måde bliver kameraet næsten umuligt at se.

Brug ekstern lys til mørkeoptagelser

Du skal dog være opmærksom på, at det spionkamera du vælger måske ikke kan anvendes i mørke. Der er af naturlige grunde ikke plads til infrarøde dioder. Hvis der var, ville de også være lette at spotte, da infrarøde dioder giver et svagt rødt skær, når man kigger direkte ind i dem. Det er altid den bedste løsning at bruge eksternt lys for eksempel en lampe, som tænder ved bevægelse. Har du ikke brug for at optage i mørke, er det selvfølgelig ikke et problem for dig.

Begrænsninger og muligheder

Et spionkamera rummer selvfølgelig både begrænsninger og muligheder. I forhold til begrænsninger tåler langt de færreste spionkameraer udendørs brug. Det skyldes, at kameraerne typisk ikke er specielt godt beskyttede mod hårde vejrforhold, da producenterne i stedet har lagt stor vægt på at holde kameraets størrelse på et minimum.

I forhold til muligheder kan du i dag finde skjulte kameraer i mange forskellige typer og størrelser. Du kan derfor med stor sandsynlighed finde lige netop det kamera, som dækker dine behov. Udover printkortkameraerne kan du også få et spionkamera, som er indbygget i en kuglepen, et ur, ja nærmest hvad som helst. Her er det, at man rigtigt kan snakke om et ‘spionkamera’.

Kommentarer