Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Sikringsbeslag er effektiv tyverisikring

SikringsbeslagTyverisikring handler om at beskytte ens ejendom bedst muligt i forhold til tyveri. Det kan enten gøres ved elektronisk sikring, såsom alarm og videoovervågning, eller mekanisk sikring, såsom låse. Sikringsbeslag falder ind under den mekaniske sikring og til trods for, at det er en meget billig form for tyverisikring, er den yderst effektiv. Læs i denne artikel, hvordan du beskytter dit hjem med sikringsbeslag.

Har indbrudstyven ikke held til at komme ind i dit hjem, vil han heller ikke slippe afsted mit dit indbo og eventuelt gøre skade på inventar, gulve og vægge. Ideen med sikringsbeslag på døre og vinduer er netop at holde tyven ude. Ofte kommer tyven ind ved at bryde et vindue eller en dør op. Derfor kan det være en god ide at sætte sikringsbeslag på døre og vinduer, da det gør det yderst besværligt at få et vindue eller en dør op, selvom det lykkes at bryde den normale lås op.

Billig tyverisikring med let opsætning

Sikringsbeslag findes i mange forskellige afskygninger, men de fleste skal blot sættes op med få skruer. Tilmed fås et normalt sikringsbeslag for omkring 100-150 kr., hvilket gør denne type sikring relativ billig i anskaffelse i forhold til eksempelvis elektronisk sikring som videoovervågning og alarm. Kombinerer man en god mekanisk tyverisikring med elektronisk sikring, har man en beskyttelse, som de fleste indbrudtyve meget gerne vil være foruden.

Sikringsbeslag er også god børnesikring

Ligesom det er svært for en eventuel tyv at komme ind, gør sikringsbeslag det også svært for børn at gå eller falde ud. Af den grund kan mange sikringsbeslag også bruges børnesikring.

OBS: Vær opmærksom på, at sikringsbeslagene skal monteres, så der nemt findes flugtveje ud af ens hjem i tilfælde af fx brand.

Kommentarer

Søren Hansen

Jeg er ikke enig i at det er en god ide at monterer sikringsbeslag på alle vinduer i boligen. Man bør i den forbindelse tænke på sin egen flugtvej ved brand. Det nytter ikke noget at man først skal til at finde nøgler til at åbne sikringslåsen man har monteret på vinduet. Eller den nye PN-beslag med ekstra sikring på, der besværliggøre åbningen af vinduet.

Som boligejer kan jeg til en vis grad accepterer PN-beslag på nogle vinduer, men af den slags, dere ubesvært kan åbnes indefra, selv for børn.

admin

Hej Søren

Du har helt ret i, at sikringsbeslag skal anvendes med omtanke. Det er vigtigt at vælge beslag, som ikke i nævneværdig grad besværliggør en eventuel flugt ved brand.

At jeg i indlægget skriver, at sikringsbeslag også kan anvendes som børnesikring, betyder ikke, at man skal sætte beslag på alle vinduer og døre. Igen skal det gøres med omtanke. Der hvor der ikke kan være diskussion er fx i lejligheder som er højt placeret. Ligger lejligheden på 4. sal, er vinduet i børneværelset ikke en flugtvej, og et sikringsbeslag her kan være en god ide.

/ Rasmus

Jan Krogstrup

Hjemme hos os har vi både sikringsbeslag og overvågning.. jeg bor i hus og vi har været udsat for indbrud 2 gange tidligere, så jeg føler mig mere tryg nu efter vi har fået huset sikret bedre. Vi har selvfølgelig ikke sikringsbeslag på alle vinduer – for som I begge nævner, skal der være flugtveje til både os selv og vores børn i tilfælde af fx brand.. men jeg vil helt klart anbefale sikringsbeslag til andre. Fra mit synspunkt er det en billig og effektiv måde at sikre sig på indbrud.. eller i hvert fald forebygge mod det!

Viggo Munck

Kære Rasmus

Den holder nu ikke. Hvis vinduet i fjerde sals højde ikke er en flugtvej, så er det nok heller ikke der tyven vil bryde ind. Derfor er det ikke nødvendigt eller hensigtsmæssigt at bruge sikringsbeslag her – undtaget fra leverandøren af sikringsbeslag.
Venlig hilsen
Viggo

admin

Hej Viggo

Jeg tror, at du misforstår mig. Naturligvis bryder tyven ikke ind på 4. sal, men det var nu heller ikke det, jeg skrev. Jeg skrev, at sikringsbeslag kan bruges som børnesikring i dette tilfælde – ikke for at holde tyven ude, men for at holde børnene inde. :)

/ Rasmus

Jesper Bech Pedersen

Jeg ved desværre af bitter erfaring, at sikringsbeslag ikke er meget værd som indbrudssikring. Når tyven først har fået vinduet åbnet på klem, kan han få godt fat i vinduesrammen og ved et hurtigt ryk hive det såkaldte sikre beslag af. De små skruer kan slet ikke holde til belastningen.

Så det er en falsk sikkerhed. Men sådan er det jo desværre med mange ting, når tyveknægte er indblandet. Hvis de VIL ind, kommer de ind. Man kan selvfølgelig gøre dem det så besværligt, at de tager naboen i stedet for, men i fht. afskrækkelse er sikringsbeslag som beskrevet ikke meget værd.