Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Pas på dine data ved indbrud

ComputerHer på bloggen skriver vi om videoovervågning  og giver råd til, hvordan du bedre kan sikre dine ejendele og din ejendom. Konsekvenserne af indbrud gøres i de fleste tilfælde op i penge, men I en digital tidsalder er det langt fra alt, der kan genanskaffes for penge. Denne artikel handler om tyverisikring af data.

Dropbox laver automatisk backup af dine filer

Tager tyven din computer med sig, vil din forsikring forhåbentligt dække omkostningen (eller en del af den) til anskaffelse af en ny computer. Dine dokumenter, billeder, musik og film osv. får du dog ikke igen, med mindre du har sørger for at sikre dine data. Her er et program som Dropbox genialt. Det kan installeres på din computer og sørger for, at der automatisk bliver lavet backup af alt, hvad der ligger i Dropbox-mappen. På den måde har du mulighed for at downloade dine filer igen, hvis din computer skulle blive stjålet. Derudover er der også mulighed for at dele dine data med andre eller mellem flere computere.

Kryptering

At du laver backup af dine filer forhindrer dog ikke en potentiel tyv i at få adgang til dine data. Har du følsomme data liggende, kan det være en god ide at kryptere dine filer. Der findes forskellige programmer, der kan gøre dette helt uden besvær. Laver du kryptering, kan du placere sine krypterede filer i din Dropbox for dermed også at have backup. Vær opmærksom på, at kryptering ikke er det samme som at have et password på sin computer, som skal indtastes ved opstart. Filerne vil stadig ligge ukrypterede på harddisken på trods af et eventuelt opstartspassword.

Du kan downloade Dropbox gratis her

Kommentarer