Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Nye netværksoptagere gør IP-overvågning mere attraktivt

ABUS TVVR35000 og TVVR70020Overvågning med IP-kameraer vinder mere og mere frem. Det sker i takt med, at kvaliteten forbedres, og priserne falder. En problemstilling har altid været, hvordan optagelser fra IP-kameraer bedst gemmes. Mange bruger en pc, hvilket er en ganske fin løsning, men en betingelse er, at den står tændt hele tiden. Den problematik har flere producenter af overvågningsudstyr nu gjort noget ved: de har lanceret netværksforbundne optagere til IP-kameraer. Det kan du læse mere om i blogindlægget her.

Der har i flere været netværksoptagere på markedet (såkaldte NVRs), men prisen har gjort, at disse løsninger generelt set kun har været forbeholdt absolut professionelle kunder. Mange har derfor valgt at benytte en pc til overvågningsoptagelser eller en almindelig NAS. Problemet med den første løsning er beskrevet ovenfor, mens problemet med en NAS-løsning er, at disse enheder sjældent er tiltænkt videoovervågning i særlig høj grad. Det medfører en masse begrænsninger, blandt andet med hensyn til antallet af kameraer, der kan tilsluttes, problemer med bevægelsesregistrering samt manglende brugervenlighed på flere systemer.

Nye NAS-enheder dedikeret til videoovervågning

Flere producenter har udviklet NAS-enheder dedikeret til videoovervågning. NAS er blot en forkortelse for Network-Attached Storage. Altså et lager, der er forbundet til netværket. Tyske ABUS har endnu ikke den slags enheder på markedet, men præsenterer her i oktober to nye NAS’er, nemlig TVVR35000 og TVVR70020.

ABUS TVVR35000 er en 4-kanals NAS. Det betyder, at der kan tilsluttes op til 4 netværkskameraer. Enheden er speciel på grund af dens fysiske størrelse, som kan sammenlignes med en cigaretpakke. I NAS’en kan der sættes et SD-kort med en maksimal hukommelse på 64GB. Har man brug for mere plads, så kan man tilslutte op til 2 eksterne harddiske.

ABUS TVVR70020 er en professionel 16-kanals NAS. Altså, kan der tilsluttes op til 16 IP-kameraer. Der er desuden plads til 4 SATA-harddiske, og NAS’en understøtter desuden RAID. RAID gør det muligt at spejle harddiske, så der ikke mistes data, hvis én disk går ned. Også her er det mulighed for at tilslutte en ekstern harddisk, enten ved USB eller eSATA.

Både ABUS TVVR70020 og TVVR35000 har en webserver indbygget, så al administration kan ske via en webbrowser, hvor også optagelserne kan ses. Desuden er de begge kompatible med ABUS’ VMS-software, som kan installeres direkte på en PC.

De to NAS’er er som bekendt ikke i handlen endnu, og det har derfor ikke været muligt at teste dem. Følg med her på siden, hvor vi helt sikkert vil se nærmere på de nye produkter.

Nye netværksoptagere

ABUS TVVR35010 TVVR45020Nu tænker du nok, hvad forskellen på en NAS og en netværksoptager er. Det kan også være svært at få øje på forskellen, men en netværksoptager fungerer mere som en harddiskoptager. Det skyldes, at man kan sætte en skærm til en netværksoptager og betjene den direkte ligesom en DVD-afspiller. Det kan man ikke med en NAS, hvor alt foregår fra en pc – oftest via en browser. Også på dette område har ABUS nye produkter klar.

ABUS TVVR35010 er en 8-kanals netværksoptager. Det vil sige, at der kan tilsluttes op til 8 IP-kameraer med VGA-opløsning eller op til 4 IP-kameraer med megapixelopløsning. Der er plads til en enkelt harddisk i optageren. Der er en VGA-udgang samt en almindelig videoudgang, hvortil man kan tilslutte en skærm. På den måde kan man se live-billeder eller gemte optagelser. Ved hjælp af en medfølgende mus kan optageren betjenes.

ABUS TVVR45020 er storebror til den professionelle TVVR35010. Her kan der tilsluttes op til 16 IP-kameraer med VGA-opløsning eller op til 8 IP-kameraer med megapixelopløsning. Der er plads til hele 8 harddiske i optageren.

Kommentarer