Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Infrarødt lys og videoovervågning

Infrarødt lys bruges i dag i mange overvågningskameraer for at muliggøre optagelse under vanskelige lysforhold eller i fuldstændigt mørke. Man skal være opmærksom på, at der er forskel på styrken af det infrarøde lys og antallet af infrarøde dioder, som er indbygget i forskellige kameraer. Derudover er der forskel på, om man vælger at bruge almindeligt lys eller infrarødt lys i forbindelse med ens overvågning.

‘Usynligt’ lys

Infrarødt lys er ikke synligt for det menneskelige øje, og det er den primære fordel, hvis man sammenligner med almindeligt lys (der fx tænder ved bevægelse). Infrarødt lys er usynligt, fordi det har en højere bølgelængde end synligt lys. ‘Infrarød’ betyder ‘under rød’, og rød er den farve lys, som har den længste bølgelængde. Kigger man direkte ind i et overvågningskameras infrarøde dioder, vil man dog kunne skimte et svagt rødt lys.

Placering af kameraet

Dioderne kan være forskellige både af størrelse og mængde i et givent kamera. Det opgøres derfor typisk i meter (for at øge overskueligheden), hvor langt fra kameraet, som man kan forvente at se i mørke. Angives der eksempelvis 20 meter, betyder det ikke nødvendigvis, at man vil kunne se ansigtstræk på en person 20 meter væk, men snarere at man kan se en person på denne afstand. Har man brug for at se 20 meter frem, vil det altid være anbefalingsværdigt at placere et kamera tættere på (det gælder i øvrigt ikke kun i mørke, men også under almindelige lysforhold).

Se optagelser med infrarødt lys

Et overvågningskamera med indbygget infrarødt lys skifter selv over til nattilstand, når der ikke længere er tilstrækkeligt lys. Når nattilstanden aktiveres, betyder det, at optagelserne foretages i sort/hvid, selvom man har et farvekamera.

I nedenstående video kan du se, hvordan natoptagelser typisk bliver, når kameraets infrarøde belysning er aktiveret.

Kommentarer