Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Mindre forretninger er i stigende grad udsat for røveri

RøveriBanker, tankstationer og større forretningskæder oplever et faldende antal røverier. Imens oplever detailhandlen, at der i større og større grad bliver begået røverier. Politikommissær hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Christian Østergaard, fortæller, at røverne trækker hen mod detailhandlen, fordi sikkerheden typisk er mindst her.

Små købmænd og døgnkiosker er dårligst sikrede

Små købmænd og døgnkiosker i detailhandlen er efterhånden de dårligst sikrede, og det gør dem til et eftertragtet mål for røverne. Tidligere havde røvere også meget held med at begå røveri i banker, butikskæder og på tankstationer. Denne tendens har dog været faldende, og det skyldes præventive tiltag. Eksempelvis har mange Fakta-butikker og tankstationer indført betalingssystemet SafePay, som er et lukket system, hvor hverken ansatte eller kunder kan få adgang til store pengebeløb. Der er kun adgang til byttepengene, og det forhindrer røveri.

Banker, tankstationer og butikskæder har indført præventive tiltag

Udover, at pengesystemerne er blevet mere sikre hos mange banker, tankstationer og butikskæder, er det også blevet indført andre præventive tiltag, som skal forhindre eller besvære røveri. På Statoil i Vejle har butikschef, Lars Buhl, eksempelvis fået installeret videoovervågning i hele butikken og udenfor indgangen, så medarbejderne om aftenen kan holde øje med, hvilke kunder der bliver lukket ind. Hvis en kunde ser mistænkelig ud, bliver døren ikke åbnet. Desuden har han givet sine medarbejdere overfaldsalarmer, så de hurtigt kan tilkalde hjælp, hvis et røveri skulle ske.

Røverier kan forebygges i detailhandlen

Hos politiet efterlyser man, at der i detailhandlen iværksættes flere tiltag, som kan øge sikkerheden i de små kiosker og forretninger. Christian Østergaard fra politiet fortæller: ”Røverne trækker derhen, hvor der er mindst sikkerhed. Derfor er vores appel også til de mindre forretninger, at de skal gøre noget mere for sikkerheden. Hvis vi fik alle forretninger til at fokusere lidt mere på sikkerhed, så tror jeg, vi kunne nå langt og begrænse en del af de røverier, der er i forretningerne”.

I takt med at banker, tankstationer og butikskæder er blevet mere sikre, må detailhandlen også øge sikkerheden for at forebygge mod de ubehagelige røverier. Det er nødvendigt, for at røverierne ikke blot bliver flyttet fra én branche til en anden. Præventive tiltag kunne eksempelvis være at holde kassebeholdningen lav konstant (og eventuelt skilte med det), videoovervågning og overfaldsalarmer.

Kilde: TV Syd

Kommentarer

cecilie

Ja, faldt lige over dit indlæg! idag er bankerne jo blevet pengeløse. hvilket gør det yderst svært at sætte penge ind.. :)

Men der er så meget sikring nu, og super gode alarmsystemer som man kan få, men jeg er bare nervøs for det går mere og mere ud over nettet, da der ikke er blevet taget højde for den form for kriminelitet. Og nu kommer det bag på alle sammen.