Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Milestone XProtect™ Go | Gratis VMS

Milestone Xprotect GoMilestone XProtect™ Go er et gratis VMS (Video Management Software) til betjening af IP-kameraer fra næsten alle producenter. Det betyder, at du kan samle IP-kameraer fra flere producenter i én og samme løsning. Milestone XProtect™ Go er den mindste udgave af Milestone VMS, men mulighederne er mange – endda sammenlignet med flere betalingsløsninger på markedet. Programmet er henvendt til private og mindre virksomheder.

Med Milestone XProtect™ Go er det muligt at tilslutte op til i alt 8 IP-kameraer, og optagelserne lagres i op til 5 dage. Derudover indeholder programmet alle de funktioner, som man normalt forlanger af et VMS. Programmet er med dansk sprog og er tilmed ret brugervenligt at have med at gøre – og ja, det virker bare!

De vigtigste funktioner

  • Dansk sprog
  • Auto-scanning for IP-kameraer på netværket
  • Tilslutning af op til 8 kameraer
  • Indbygget bevægelsesregistrering
  • Mulighed for konfiguration af brugeradgang
  • Kompatibel med en lang række af IP-kameraer

Kan bruges som server

Programmet kan installeres på en normal pc med Windows, og man kan betjene programmet på traditionel vis med mus og tastatur. Har man en pc, som kun er dedikeret til videoovervågning, kan man med fordel benytte Milestone XProtect™ Go som ‘rigtig’ server. Der er nemlig indbygget mulighed for at tilgå softwaren over netværket. På den måde bliver det muligt at betjene programmet (og dermed alt sit overvågningsudstyr) direkte fra en browser, hvorend man befinder sig.

Milestone er ubetinget det mest anerkendte firma på markedet for overvågningssoftware. Derfor er det værd at bemærke, når Milestone vælger at sende en gratisversion på markedet. Bagtanken er selvfølgelig, at flere vil få øje på Milestones betalingsversioner, og det er da også ganske fair. Grunden til at vi vælger at skrive om Milestone XProtect™ Go er dog, at det er gratis. Derudover vil funktionerne, der gemmer sig i denne version, være mere end nok for de fleste.

Opnå kompatibilitet med Milestone

En anden grund til at nævne softwaren er naturligvis, at Milestone XProtect™ Go understøtter kameraer fra forskellige producenter. Det lyder måske som en mindre interessant feature, men i virkeligheden er det (efter vores opfattelse) den største fordel. Det at kunne sammensætte og eventuelt senere opgradere sit overvågningssystem med kameraer fra forskellige producenter giver en stor frihed. Man er på den måde ikke afhængig af en enkelt leverandør. Det er dejligt at vide, at man ikke er stavnsbundet til den samme producent, indtil man vælger at skifte sit udstyr helt ud.

Lidt kritik af XProtect™ Go

Eneste hage ved Milestone XProtect™ Go er efter vores mening, at det kun findes i en version til Windows. Havde programmet eksisteret i en Linux-version, ville det være svært finde kritikpunkter. Dog synes vi – hvis man skal være lidt kritisk – at det er en ulempe, at man skal forny sin gratis licens hvert år. Det betyder ikke det store, for programmet er stadig gratis herefter, men det er stadig en smule irriterende. Det er dog svært at være forlange en hel masse, når softwaren som bekendt er ganske gratis at benytte. Når alt kommer til alt, får man rigtig meget, som man andre steder vil skulle betale for.

Find et passende IP-kamera her

Hvilke erfaringer har du med XProtect™ Go? Skriv gerne en kommentar…

Kommentarer