Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Hvad er PoE?

POE-injectorMange IP-kameraer reklamerer med, at de understøtter PoE. Men hvad betyder det egentligt? Og hvorfor er det smart? Få svarene i denne artikel.

Strøm over netværket

PoE er ganske enkelt en forkortelse for Power Over Ethernet, som kan oversættes til strøm over netværk. Det betyder ganske enkelt, at man kan forsyne fx et IP-kamera med strøm gennem et almindeligt netværkskabel, som kameraet i forvejen behøver for blive tilsluttes netværket.

Fordelen ved det er selvfølgelig, at installationen bliver en del nemmere. Det er ikke alle steder, at det umiddelbart er muligt at få adgang til en stikkontakt i nærheden at kameraet, og det problem kan altså løses med PoE. Dernæst ser det lidt pænere ud kun at trække et enkelt kabel i stedet for både et strømkabel og et netværkskabel.

Hvad kræver PoE?

Som udgangspunkt kræver det to ting, hvis man ønsker at forsyne sit IP-kamera med strøm gennem netværkskablet. For det første skal kameraet naturligvis understøtte PoE. Dernæst skal man bruge en PoE-switch eller en PoE-injector, som kan levere strømmen til kameraet. En PoE-switch fungerer som en normal switch, men er blot i stand til også at levere strøm til de tilsluttede enheder. En PoE-switch ligger i prislejet 1000 kroner og op afhængig af antallet af porte. En PoE-injector kan bruges, hvis man ikke har en PoE-switch. Injectoren placeres blot mellem switch/router og kameraet. Dernæst tilsluttes den en stikkontakt. En PoE-injector ligger i prislejet 300-500 kroner og kan forsyne en enkelt enhed med strøm.

Kabellænger ved brug af PoE

Ved traditionel, analog videoovervågning, hvor man kører videosignal og strøm i samme kabel (såkaldte kombi-kabler), anbefales det, at det maksimale kabeltræk er på 35-50 meter afhængig af kameratypen. Dette skyldes, at der sker et betydeligt spændingstab, da der er tale om en forsyningsspænding på 12 V. Dette problem er især gældende ved kameraer med kraftig nightvision, da disse er særligt strømkrævende. PoE har den fordel, at der opereres med en langt højere spænding. Som standard er minimums-spændinging fra PoE-kilden på 44 V. Selvom der også her sker et spændingstab over kablet har dette mindre betydning, da der opereres ved væsentligt højere forsyningsspænding end ved analog videoovervågning. Derfor kan det endelige kabeltræk laves op til maksimalt 100 meter ved almindelige IP-kameraer.

Udover at gøre installationen af overvågning nemmere, så kan man naturligvis også bruge sin PoE-switch til at forsyne IP-telefoner, access points og andet PoE-kompatibelt udstyr med strøm.

Læs mere om PoE og IP-overvågning

Kommentarer