Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

HDcctv (HD-SDI) | Traditionel overvågning – men i HD

HDcctvHDcctv er digital overvågning via coax-kabler, der anvender den såkaldte HD-SDI protokol. HD-SDI står for “high-definition serial digital interface” . Fordelen er, at der kan opnås en megapixelopløsning, selvom der er tale om coax-kabler, der normalt anvendes til analog overvågning.

Traditionel analog videoovervågning har været på markedet i mange år, uden at der er sket en markant udvikling af teknologien. Opløsningen er stadig på omkring 0,4 megapixel for langt de fleste systemer. Det er blandt andet grunden til, at IP-overvågning har vundet frem de senerne år – nemlig fordi der med IP er mulighed for højere opløsning. Med HDcctv er det blevet muligt at benytte samme coax-kabler, som der benyttes til analog overvågning, men i stedet for et analogt signal, overføres signalet digitalt. Opløsningen ved HD-SDI er enten 720p eller 1080p.

Hvad er fordelen ved HDcctv/HD-SDI?

Som nævnt i det ovenstående er den grundlæggende virkemåde ved HD-SDI fuldstændigt den samme som traditionel analog videoovervågning. Dermed får man fordelen af en meget simpel opsætning, som er kendt fra analog videoovervågning, samtidigt med at man får en opløsning, der før ellers kun var forbeholdt IP-kameraer. Man får altså et meget simpelt system, der optager i høj opløsning og ikke kræver den samme konfiguration som IP-kameraer.

HD-SDI-protokollen afsender ikke data i pakker på samme måde som IP-kameraer, og man er derfor sikret flydende video, der altid leverer 30 billeder pr. sekund. Derudover er forsinkelsen i signalet også en smule mindre for HDcctv sammenlignet IP-kameraer.

Simpel og billig opgradering

Hvis man ønsker at udskifte et eksisterende analogt overvågningssystem, er det oplagt at vælge HDcctv, da man dermed undgår at skulle trække nye kabler. Dette kan lade sig gøre, da HD-SDI anvender RG59-kabler præcis som traditionel analog overvågning.  Dermed spares der både penge på kabler, men også en betydelig mængde arbejdstimer, der ville være gået til at trække kabler, bore huller samt montere stik på kabler.

Fordele ved et selvstændigt system

Der er flere fordele ved at anvende et overvågningssystem, der er uafhængigt af det øvrige netværk. I tilfælde af et netværksnedbrud vil dette naturligvis påvirke et IP-overvågningssystem. Generelt er IP-kameraer afhængige af netværkets ydeevne, og ved større overvågningssystemer kan der opstå fejl pga. manglende båndbredde, hvilket resulterer i billeder der “hakker”.

HD-SDI

Er HDcctv fremtiden?

Som fremhævet i det ovenstående er der flere attraktive egenskaber ved HDcctv. Dog er der tale om relativt ny teknologi, der ikke er fuldt udviklet. Derudover er priserne stadig relativt høje, især på optagere. Der er desuden egenskaber ved IP-kameraer, hvor HDcctv kommer til kort. Blandt andet er det muligt at anvende en pc til at optage fra ét eller flere IP-kameraer, hvorved man kan lave et relativt billigt system, der optager i høj opløsning. Derudover er der en begrænsning i opløsningen på 2 megapixel for HD-SDI, hvilket der ikke er for IP-kameraer. En anden fordel ved IP-kameraer er, at de fleste modeller understøtter PoE(Power over Ethernet). Der findes ikke noget tilsvarende for HDcctv, så hvert kamera kræver strømforsyning i et separat kabel.

Vi forventer os meget af denne teknologi og holder derfor skarpt øje med den. Vi ser HDcctv som en seriøs aftager til analog videoovervågning pga. den meget simple opsætning, og fordi det fungerer på almindelige coaxkabler. Dog er prisniveauet stadig for høj til at gøre HDcctv konkurrencedygtig i forhold til IP-overvågning.

Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige overvågningsteknologier, så kan du læse mere i vores komplette guide til videoovervågning.

Kommentarer