Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Guide: Sådan gør du efter et indbrud

Synet af knuste ruder eller af en opbrækket lås kan få de fleste til at gå i chok. Men kommer du hjem til et hus, hvor der er sket et indbrud, så hold hovedet koldt og undgå panik. Du kan nemlig gøre en hel del for at beskytte dig selv, sikre beviserne og hjælpe politiet i deres arbejde, hvis du følger vores råd.

Kontakt hurtigst muligt politiet

Har du haft indbrud, så skal du først og fremmest kontakte politiet og anmelde forbrydelsen. Hvis indbruddet lige er sket, og du så gerningsmanden løbe væk, eller der er vidner på steder, så ring 112. Ved du ikke, hvornår indbruddet fandt sted, så ring i stedet 114.

Undlad at rydde op og ødelægge beviserne

Imens du venter på politiet er det vigtigt, at du ikke rydder op eller gør rent, fordi du nemt kan ødelægge beviserne. Politiet vil forsøge at finde fingeraftryk, blodspor eller sko-aftryk, så derfor må du ikke røre ved noget eller flytte på ting, før politiet har undersøgt stedet.

Spær dine betalingskort

Har du fået stjålet dankort, kreditkort, benzinkort, vigtige dokumenter eller lignende, så skal du hurtigst muligt kontakte din bank eller kreditkortselskab for at spærre kortene. Hvis det er udenfor åbningstid, så kan du ringe til Nets via nummer 44 89 29 29 for at spærre dankort, visa kort eller hævekort. Har du et MasterCard eller et Maestro så benyt i stedet 44 89 27 50.

Husk at sikre eventuelle videooptagelser

Videoovervågning er et værdifuldt bevis. Men de fleste overvågningssystemer er indstillet til at overspille de ældste optagelser, så systemet aldrig løber tør for plads. Vi anbefaler derfor, at du får optagelserne ud med det samme, så du ikke glemmer det i forvirringen, og at du afleverer dem til politiet.

Vi tilråder også, at du gennemser dine gamle optagelser. Ofte planlægger tyve deres indbrud i forvejen, og de har måske været forbi for nogle dage siden for at kigge på huset. Derfor kan de gamle optagelser gemme på gode billeder og beviser.

Anmeld indbruddet til dit forsikringsselskab

Når politiet har besigtiget gerningsstedet og skrevet rapport, så bør du anmelde indbruddet til dit forsikringsselskab. Husk, at du først kan anmelde et indbrud, når der foreligger en politianmeldelse.

Kommentarer