Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Effektiv sporing af tyvekoster med en GPS tracker

GPS trackerDe fleste former for tyverisikring går ud på at forhindre, at noget bliver stjålet. En GPS tracker forhindrer ikke tyveri, men den kan hjælpe dig med at få dine ejendele tilbage, hvis uheldet skulle være ude

Sådan bruges en GPS tracker

Med en GPS tracker kan du inden for få sekunder få den præcise position for fx din bil, båd eller campingvogn. En GPS tracker er en kombination af en mobiltelefon og en GPS. Man indsætter et normalt SIM-kort i trackeren, og når man ringer til telefonnummeret, modtager man kort tid efter en SMS med GPS koordinater. Indtaster man disse koordinater på fx Google Maps, vil man få positionen vist på et kort. Alternativt kan man indtaste koordinaterne direkte i sin GPS i bilen og få rutevejledning direkte til GPS trackeren.

GPS sporing bruges mange steder

GPS sporing er også meget anvendt på dyre maskiner eller som flådestyring hos virksomheder, som har mange køretøjer. GPS tracking bliver også brugt inden for plejesektoren, hvor nogle demente bærer rundt på en GPS tracker. Det lyder måske noget bisart, men faktum er, at det er til stor hjælp for både den demente samt pårørende.

En GPS tracker er en billig form for tyverisikring

Man kan i dag for en almindelig GPS tracker for mellem 1000 og 2000 kr. Man får ikke meget andet tyverisikring til den pris, og slet ikke noget, der kan hjælpe med at få det stjålne tilbage. Man kan både få såkaldte personlige trackere, som kan være i en lomme og kan køre på batteri. Derudover findes der modeller til fast montering.

Begræsninger for GPS trackere

Man skal være opmærksom på, at trackeren skal kunne “fange” GPS-satelliterne, og det er derfor ikke muligt at bruge en GPS tracker inden for i bygninger.

Specielle features

Udover at kunne levere koordinater ved en forespørgsel, har mange GPS trackere også andre indbyggede features såsom:

  • Fartregistrering og hastighedsalarm: Få hastigheden oplyst sammen med koordinater. Derudover er det muligt at få enheden til at sende en SMS, hvis den bevæger sig over en vis hastighed
  • Uden-for-zone-alarm: Bevæger GPS trackeren sig uden for en bestemt zone, sender enheden en SMS
  • Nødopkaldsalarm: Via knap direkte på trackeren er det muligt at sende en SMS til forudindstillet nummer sammen med koordinater
  • Batterialarm: Når batteriet er ved at løbe tør for strøm, sendes en SMS
  • Aflytning via indbygget mikrofon

Udover mere almindelige modeller, findes der også produkter, som har indbygget en GPS tracker. Det er fx muligt at få en funktionsdygtig cykellygte, hvor der er indbygget en tracker i, hvilket selvfølgelig er tiltænkt som værn mod cykeltyverier. Desuden findes der enheder, der er beregnet til designermøbler og dyrt elektronik som fx B&O-højtalere.

En GPS tracker kan være en effektiv form for tyverisikring, som gør, at man er i stand til at få det stjålne tilbage – hvilket de fleste er interesserede i.

Kommentarer