Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Skræm tyven væk med et dummy-kamera

Dummy-kameraDu vil gerne skræmme eventuelle tyve væk fra dit hjem med overvågning. Problemet er bare, at du hverken har lyst eller råd til at bruge særlig mange penge på overvågningsudstyr. Et dummy-kamera kan måske være løsningen.

Hvad er et dummy-kamera?

Et dummy-kamera er en attrap, der ligner et rigtigt overvågningskamera – altså bare et ‘tomt’ kamerahus, som ikke kan optage. En slags falsk kamera. Det betyder, at formålet med et dummy-kamera udelukkende er at skræmme tyven og signalere, at man har overvågning. Et dummy-kameras præventive effekt er uden tvivl bedst, hvis kameraet ligner rigtigt overvågningsudstyr meget. Tyven skal ikke kunne kende forskel. Man kan for eksempel få dummy-kameraer med lys og kabler, som er utrolig vellignende.

Køb et dummy-kamera her

Hvad er fordelen ved et dummy-kamera?

Den største fordel ved et dummy-kamera er naturligvis, at det er en enorm billig løsning. Desuden kan et dummy-kamera være den bedste løsning, hvis man blot ønsker en præventiv effekt og ikke har behov for nogle videooptagelser. På den måde narrer man blot den kriminelle. Dummy-kameraer kan for eksempel være gode, hvis du døjer med mindre drengestreger eller hærværk. Den bedste løsning er naturligvis at vælge rigtigt overvågningsudstyr, men et dummy-kamera må i hvert fald siges at være effektivt i forhold til prisen, som ligger omkring 200-300 kroner afhængig af model.

Hvad er ulemperne ved et dummy-kamera?

Et dummy-kamera har mange ulemper, hvis man sammenligner det med et rigtigt overvågningskamera. Man får for eksempel ikke de optagelser, som et rigtigt kamera kan levere, hvis der har været indbrud. Dog er det heller ikke meningen med et dummy-kamera. En ulempe ved et dummy-kamera er selvfølgelig risikoen for, at tyven opdager, at kameraet er falskt. Så mister det helt sin effekt.

Samlet set er et dummy-kamera en god investering, hvis man blot ønsker at signalere, at man har overvågning og skabe en præventiv effekt. Specielt, fordi kameraet er så billigt. På den måde kan man til en overkommelig pris gøre noget for at sikre for eksempel ens sommerhus eller carport. Dummy-kameraet kan eventuelt suppleres med klistermærker med alarm og overvågning for en større præventiv effekt.

Kommentarer