Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Beskyt din bærbare computer med en kensington-lås

kensington-lås på computerBærbare computere er attraktive goder for indbrudstyve. De er lette at få fat i, nemme at transportere og letomsættelige. Men din bærbare computer har allerede indbygget mulighed for aflåsning, så hvorfor ikke bruge den? Læs i denne artikel, hvordan du gør.
Stort set alle bærbare computere har mulighed for at blive låst fast med en såkaldt Kensington-lås. Måske har du allerede undret dig over, hvad den lille sprække bagpå eller i siden af din bærbare computer er til.

Alle bærbare computere kan aflåses

Stor set alle bærbare computere understøtter den samme lås, nemlig Kensington. Det betyder, at du kan låse den fast med en lille wire enten derhjemme eller på kontoret. For enden af wiren er der en lås, som stikkes ind i den bærbare computere. Derefter låses computeren med enten nøgle eller kode. Når du igen har brug for at tage computeren med, så låses den blot op igen på samme måde.

En Kensington-lås er hurtig og billig

Hvorfor gøre det let for tyven? Det tager cirka 10 sekunder at låse sin bærbare computer fast, og det kan både være en fornuftig ide, når computeren står derhjemme, på arbejdet eller andre steder, hvor der er mulighed for, at andre kan stikke afsted med den.

En Kensington-lås kan fås for mellem 100 og 200 kroner, og det må siges at være en forholdsvis lille investering – ikke blot i forhold til omkostningerne til en ny computer, men også i forhold til alle de data, som ligger gemt på den bærbare computer. Ofte har dataene en langt større værdi, enten fordi de er fortrolige, eller fordi der ligger meget arbejde gemt i dem.

Massetyveri af bærbare computere

Der skrives ofte i aviserne om, hvordan indbrudstyve er brudt ind på skoler og virksomheder og simpelthen hentet alle tilgængelige bærbare computere. En Kensington-lås kan givetvis brydes op, men det tager tid, og tid er netop en af tyvens største fjender. Det kan betyde, at skaderne begrænses. Måske kan en Kensington-lås helt være årsag til, at tyven slet ikke vælger at bryde ind, hvis han kan se gennem vinduerne, at alle computere at låst fast med en kensington-lås.

Tjek din bærbare computer. Har den mulighed for aflåsning, skal du blot investere i en lås med navnet Kensington beregnet til bærbare computere. Du kan være sikker på, at låsen passer, da alle computerproducenter understøtter denne type lås.

Kommentarer

Inger Nielforss

Fin forklaring på ordet Kensingtonlås, men hvorfor illustrerer I ikke artiklen med et billede af låsen i stedet for at vise en bærbar computer? Alle ved da, hvordan sådan en ser ud, men LÅSEN, hvordan ser den ud?

Mvh
Inger Nielforss