Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Axis

AxisAxis Communications er et markedsledende svensk firma inden for digital videoovervågning. Axis blev etableret i 1984 og har nu som sit mål at lede udviklingen fra analog videoovervågning til digital overvågning i form af IP-kameraer. Der er ingen tvivl om, at Axis er et absolut high-end-brand, som er med til at sætte standarden for morgensdagens videoovervågning, men Axis er til gengæld også i topklasse, når det kommer til prisen.

Kvalitet og pris i top

Ser man eksempelvis på på topmodellerne fra Axis, så er der meget få producenter, der kan være med. Ser man derimod på nogle af de modeller, der ligger lige bagved, så er der flere producenter på markedet, der leverer tilsvarende løsninger. Sammenligner man disse, vil man opdage, at prisen for Axis-produkter er rigtig høj i forhold til andre mærker — som fx Vivotek. Det betyder med andre ord, at Axis er det rigtige mærke for de, der kun vil have det aller bedste, og hvor prisen ikke spiller en rolle. Topmodellerne ligger i et prisleje fra 20.000 kr. og op. En pris der for mange kan synes urimelig høj. For mange vil kameraerne i sig selv desuden, ironisk nok, være et oplagt objekt for en tyv!

Produktserier fra Axis

Axis har det måske bredeste sortiment af IP-kameraer på markedet. Produkterne er opdelt i følgende kategorier: Fixed network cameras, som er traditionelle IP-kameraer, der ikke kan bevæges. Dernæst er der fixed Dome network cameras, hvilket dækker kuppelformede IP-kameraer, som heller ikke kan bevæges remote. Herudover har Axis en serie af PTZ network cameras, som indeholder kameraer, som kan bevæges enten automatisk eller ved betjening fra en browser eller software. Sidst men ikke mindst fører Axis en serie af Thermal network cameras, som, ligesom navnet antyder, dækker over termiske kameraer. Disse har dog ingen appel til private eller almindelige virksomheder, men henvender sig kun til institutioner med et meget specielt behov. Man kan desuden sige, at IP-kameraer fra Axis i meget lille grad henvender sig private, simpelthen på grund af prisen.

Kommentarer