Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

Alarmer til private | Find den rette GSM-alarm

GSM-alarmMarkedet for alarmer er stort og priserne, kvaliteten og funktionerne svinger fra model til model. Den mest solgte tyverialarm til private er en såkaldt GSM-alarm, der kan alarmere via mobilnettet. Kunsten er at finde den alarm, der passer til sit behov — hverken mere eller mindre. Men hvad har man egentlig behov for? Og hvad er forskellen på de billige og de dyre alarmer på markedet? Find svarene i blogindlægget her. Har du en kommentar hertil, er du mere end velkommen til at tilføje den i bunden af siden.

Trådløs eller med kabel?

Det første man bør gøre sig klar, når man går på jagt efter en alarm, er, hvorvidt den skal være kabelført eller trådløs. Ofte er det ikke muligt, eller meget besværligt, at trække kabler i en eksisterende bygning. Derfor er de trådløse alarmer meget populære — netop fordi det er nemt at have med at gøre, og fordi man selv kan stå for monteringen. Prisforskellen er desuden heller ikke stor, når man indregner ekstra omkostning til kabler og installation. Men bygger man nyt, eller er i gang med en større renovering, er en kablet løsning noget nemmere at have med at gøre, og man slipper for at skifte batterier i de forskellige enheder, når de løber tør, selvom det kun skal gøres med 1-2 års mellemrum.

GSM-alarm med SMS-alarmering

Man bør også gøre sig klart, hvad man ønsker af sin alarm. Er det nok, at alarmen giver alarm lokalt i form af sirene, eller er der desuden behov for, at alarmen kan afsende en SMS eller ringe op til forudindstillede numre i tilfælde af alarm? Ønsker man sidstnævnte mulighed, så skal man gå efter en såkaldt GSM-alarm. De fleste GSM-alarmer gør det desuden muligt at betjene alarmen via SMS. Fordelen ved en GSM-alarm er, som navnet antyder, at den benyttet mobilnettet til at afsende beskeder eller ringe op. På den måde kan alarmen også sættes op steder, hvor der ikke er en almindelig fastnetforbindelse. Der indsættes blot et almindeligt SIM-kort i alarmen, hvorefter den er klar til brug.

Nabohjælp eller vagtordning

Endelig er der spørgsmålet om, hvorvidt det er en fordel at vælge en alarm med eller uden abonnement. Man kan spørge, hvad det er, som man får ekstra, når man vælger en alarm med abonnement. Svaret er groft sagt typisk – selvfølgelig afhængig af det enkelte abonnement – at man får en vagt ud, hvis alarmen går. Ofte er reaktionstiden langsom, og vagten vil aldrig kunne fange selve tyven, men blot sikre huset, så der ikke sker mere skade. Det er ganske vist en fin service, men spørgsmålet er bare, om det er de mange penge værd. Svaret må være op til den enkelte at vurdere, men det kan i hvert fald konstateres, at mange ikke ønsker at betale for det, idet salget af alarmer uden abonnement er ganske højt.

Har man et godt forhold til sine naboer, kan man med fordel lade sine naboer få en SMS ved alarm (forudsat, at man har en GSM-alarm). Fordelen hermed er, at naboerne er tæt på, og at de kan observere personer/køretøjer samt alarmere politiet, hvis der er et indbrud i gang. En nabohjælpsordning koster ikke noget, og typisk mere effektiv end i vagtordning, da en vagt måske først kommer 30 min. efter et indbrud, hvor tyvene givetvis er over alle bjerge.

Indbrud, brand og vandskade

Afhængig af model, er det muligt at udvide sit alarmsystem, så det ikke blot kan anvendes til beskyttelse imod indbrud. Vælger man en alarm af en ordentlig kvalitet, er det typisk muligt at opgradere med røgalarmer, vandsensensorer, overfaldsalarmer og så videre. På den måde opnås et mere komplet sikringssystem, som kan være med til at alarmere i forbindelse med røgudvikling, vandskade eller i nødstilfælde. Visse alarmer kan endda integreres med garageporten, låsen i hoveddøren eller noget tredje, så du får en endnu mere komplet løsning, som også gør dagligdagen lettere.

Forskel på dyre og billige GSM-alarmer

Både billige og dyre GSM-alarmer kan registrere indbrud og alarmere i tilfælde heraf — hvilket man og kan forvente. Forskellen mellem de dyre og billige modeller ligger ofte i antallet af ekstrafunktioner samt produkternes finish. Topalarmerne på markedet er fx i stand til at kommunikere to veje. Det vil med andre ord sige, at trådløse enheder som fjernbetjening, eksternt tastatur og infomodul ikke blot kan sende en kommando til alarmpanelet, men også få svar tilbage. Aktiverer man eksempelvis sin alarm med sin fjernbetjening, så kan man på selve fjernbetjeningen få at vide, om alarmen er slået korrekt til eller ej. Ligeledes kan man se status på fjernbetjeningen, når man kommer hjem. Sådanne funktioner er selvfølgelig smarte, men man bør hele tiden holde for øje, om det er noget, man ønsker at betale ekstra for, eller om man blot har brug for en simpel og billig GSM-alarm.

 

Kommentarer

Tobias

Er fuldstændig enig i at en GSM alarm er vejen frem hvis man ønsker en billig alarm. For et års tid siden oplevede jeg at der blev begået indbrud i mit kolonihavehus og der kunne det altså ikke betale sig at opsætte et stort alarmsystem med vagtselskab. Men jeg ville have tyverierne stoppet! Jeg ledte på markedet og faldt så over en GSM alarm, som jeg har haft installeret i godt et halvt år nu. To gange er den blevet aktiveret af tyve, hvor jeg er blevet advaret via sms så jeg kunne tage hen til kolonihavethuset og tjekke alt. Begge gange har tyvene heldigvis opgivet deres tyvetogt, men det kostede dog et ødelagt vindue. Jeg takker min GSM alarm :-) Billig og effektiv sikring…

Kirsten

Jeg har læst på internetet at man nu kan få privatalarmer, som kan styres over internettet og iphone. Hvordan fungere de alarmer? Og hvad er fordelene i forhold til eksempelvis en GSM alarm? Jeg mener, på en GSM alarm kan man jo koble den helt/delvist fra/til via sms. Er der flere betjeningsmuligheder på de alarmer, som styres via internettet og iphone?

Georg

nabohjælp fungerer rigtig godt i mit kvarter.. vi har opsat et stort skilt forenden af vores vej så alle der kommer her er advaret.. dem som har ønsket det har investeret i en GSM alarm og så får de nærmeste naboer en sms hvis alarmen går.. vi har haft nabohjælp i en årrække men er først for nyligt begyndt at bruge GSM alarmer da et par stykker havde været udsat for tyveri indenfor de sidste par år.. hvis andre har et godt naboskab kan jeg klart anbefale at man skilter med det og signalerer at der bliver holdt øje med kvarteret.. vi skilter også med det de steder hvor der er opsat GSM alarm og indtil videre har der i hvert fald ikke været nogle tyve der har prøvet at begå indbrud på vores vej!