Sikker ejendom - Blog om videoovervågning og alarm.

6 råd til tyverisikring af dit hus

Tyverisikring af boligDer sker over 130 indbrud dagligt i Danmark, hvilket i 2009 løb op omkring 48.000 indbrud samlet set. Udover at tallet er høj, så er tallet også stigende. Men meget kan gøres i forsøget på at holde indbrudstyven ude og dine værdier inde. Her er 6 gode råd til, hvordan du kan sikre dit hus bedre.

Råd 1: Sikring af døre og vinduer

Det første man bør sikre sig er, at døre og vinduer er i en sådan stand, at de ikke uden videre kan brydes op. Her tænkes især på råd, dårlig tæthed mellem vindue/dør og karm samt dårlige hængsler. Er der fx for meget luft mellem vindue og karm, er det meget lettere for tyven at få fx et koben ind og dermed bryde vinduet op. Man kan desuden fastgøre hængsler med envejsskruer, så de bliver mere besværlig at afmontere. Dette kan desuden også anvendes for glaslister i stedet for søm.

Råd 2: Låse

Det er desuden vigtigt at sikre sig, at låsene i huset er af ordenlig kvalitet. Gamle fem-stiftede låse kan nemt bankes op med en bankenøgle, og stikker selve låsecylinderen ud fra døren, kan den nemt vrides rundt med fx en rørtang. Er man i tvivl om, hvilke låser der bedst egner sig til sikring af en hjem, så kontakt den lokale låsesmed. Det er desuden altid vigtigt at have styr på, hvor mange nøgler der findes til dørene og dernæst, hvem der er i besiddelse af dem. Det er også muligt at anvende specielle låse eller sikringsbesalg til terassedøre, så disse ikke kan anvendes som lette flugtveje.

Råd 3: Belysning

At lade noget lys være tændt i huset, når ingen er hjemme, er et gammel trick, som rent faktisk virker. Uanset om tyven har gennemskuet, at der ikke er nogle hjemme, så er han alligevel ikke interesseret i at arbejde i for meget lys, fordi det er nemmere for forbipasserende og naboer at opdage, at en tyv er på spil.

Råd 4: GSM-alarm

En almindelig alarm har som eneste funktion at stresse tyven ved hjælp af sirene, men med en GSM-alarm er det ligeledes muligt at få tilsendt en SMS eller få et telefonopkald fra selve  alarmen, hvis et indbrud er i gang. På den måde kan man hurtigt reagere på et indbrud og minimere skaderne heraf. Desuden vil man aldrig komme uvidende hjem til et hus, hvor tyven har været på spil. Sagt på en anden måde, så giver en GSM-alarm ikke blot lokal alarmering, men er i stand til at alarmere til dig på arbejdet, i sommerhuset eller på ferien.

Råd 6: Nabohjælp

Det er et meget effektivt middel mod indbrud at have nogle gode aftaler med naboerne – og tilmed er det et gratis middel. Man skal blot lade naboerne vide, hvornår huset står tomt og få dem til at være mere opmærksomme i disse tider. Indstiller man desuden sin GSM-alarm til også at sende en SMS til naboen ved alarm, bliver nabohjælpen endnu mere effektiv. Naboen kan hurtigere end en vagt reagerer på et indbrud og tilkalde politiet med det samme. Derudover kan naboerne observere biler og personer, så opklaringen bliver nemmere.

Råd 6: Videoovervågning

Videoovervågning har ligesom GSM-alarmen en dobbelteffekt. Dels er et overvågningskamera med til at afskrække tyven, idet han formentlig ikke er interesseret i at blive genkendt. Men et overvågningskamera er som bekendt ikke en garanti for, at indbrudstyven ikke vælger at bryde ind alligevel. Er det tilfældet, så vil overvågningskameraerne have fanget ham på en optagelse. På den måde får man bevismateriale. Ved at vælge et overvågningskamera som også kan optage lyd, bliver det beviset endnu bedre, idet tyvene, hvis der er flere af dem, formentlig vil tale sammen under et indbrud.

Hvis du følger disse 6 råd – eller blot nogen af dem – vil dit hjem være godt sikret mod indbrud. Foranstaltningerne skal betragtes som præventive, for der er ingen garanti for, at tyven ikke alligevel finder en vej ind i huset. Dog har du – hvis du følger rådene – gjort, hvad der står i din magt for at forhindre indbrud.

Få flere gode råd om tyverisikring

Har du andre gode råd til sikring af boligen, så skriv endelig en kommentar.

Kommentarer